Er zijn laadpalen voor elektrische voertuigen voor elke locatie en situatie. Een passend laadstation om onbezorgd uw elektrische voertuigen op te (laten) laden. Wij helpen u graag met een op maat gemaakte laadoplossing voor de elektrische voertuigen op uw bedrijfsterrein.
Wilt u ook verduurzamen en staat u op het punt om voor uw medewerkers elektrische voertuigen aan te schaffen? Dan heeft u vanzelfsprekend op uw bedrijventerrein ook laadstations nodig.
Wij hebben inmiddels verschillende opdrachtgevers van een duurzame laadoplossing voorzien.
U kunt bij ons terecht voor:
- Advisering
- Realisatie
- Energiemonitoring
- Service en onderhoud
Keuze type laadpaal
Er is voor een laadpaal de keuze uit een AC of een DC uitvoering.
Wat zijn de verschillen?
AC-laadpaal
AC staat voor Alternating Current en betekent wisselstroom. Wisselstroom is de stroom die bij ons thuis allemaal uit de contactdoos komt. 230 Volt bij 50 Hertz.
De AC-laadpaal zet de AC-stroom onder de motorkap om naar DC-stroom.
DC-laadpaal
DC staat voor Direct Current en betekent gelijkstroom. Een elektrische auto loopt op gelijkstroom evenals heel veel elektronische apparaten.
Bij de DC-laadpaal komt er DC-stroom uit de laadpaal, die via de snellaadpoort (CCS of Chademo) naar de accu van de auto stroomt.
Het grote voordeel van deze lader is dat deze veel sneller kan laden, dan de veel verkochte AC-laders. Er is namelijk geen omvormer meer nodig.
Veel sneller opladen met een DC-laadpaal
We hebben laatst een DC laadpaal mogen installeren bij een klant. De auto van de klant kan zowel op 1-fase AC als op een DC met een CCS aansluiting laden. Met de AC-variant kon hij maximaal 7,4 kW op 1 fase laden. Met de nieuwe DC-lader, die in hun geval met 30kW is uitgevoerd, kan hij nu ook laden met 30kW. Een aanzienlijk verschil.
Meer informatie laadpalen
Graag komen wij bij u op de bedrijfslocatie langs en kijken wat de mogelijkheden voor een laadstation zijn.
Neem nu vrijblijvend contact met ons op.