Wij kregen van de gemeente Borsele de opdracht om de volledige boerderij te voorzien van LED-verlichting.

De monumentale boerderij ’t Hof Stenevate in Heinkenszand dateert uit 1925 en is multifunctioneel.
De locatie beschikt deels over zijn oorspronkelijke vorm en is deels getransformeerd in een moderne en strakke ruimte. De boerderij herbergt een sfeervolle trouwlocatie en een raadzaal voor de gemeenteraad Borsele.
Wij kregen van de gemeente Borsele de opdracht om de volledige boerderij te voorzien van LED-verlichting. In drie maanden tijd, binnen gereserveerde tijdsblokken.

Onze werkzaamheden

Op basis van een nieuw lichtplan hebben we de volgende werkzaamheden uitgevoerd met als resultaat perfect licht in beide ruimtes.
In de entree, trouwzaal en raadzaal is nu een railsysteem met spots geïnstalleerd als basisverlichting. Daarnaast zijn beide zalen voorzien van LED-panelen (RGB) met verschillende kleuren. De kleuren van de panelen zijn conform het reeds bestaande ontwerp van de lichtarchitect toegepast.
Naast het plaatsen van de nieuwe LED-verlichting hebben wij ook de lichtsturing in de entree, trouwzaal en raadzaal aangepast. Voorheen werd de verlichting bediend met conventionele lichtschakelaars en -dimmers, maar dit is nu vervangen door een draadloos systeem (Casambi), dat via bluetooth met een tablet wordt aangestuurd.
De gekleurde panelen zijn zo ingesteld dat deze met één druk op de knop tijdelijk als daglichtverlichting kunnen worden ingesteld.

Vanwege de karakteristieke elementen in het pand, moest er bij het vervangen van de verlichting rekening worden gehouden met het balkenplafond. In de raadzaal staat een grote betonnen tafel, in U-vorm, die niet verplaatst kon worden. Hier hebben wij omheen gewerkt. Om uiteindelijk de verlichting op een veilige manier op te kunnen hangen, hebben wij meerdere steigers moeten plaatsen. Hetgeen, ook vanwege alle balken in de zalen, passen en meten was.